Sion

Sion

> tweede-wereldoorlog > verzet-in-wo2

Verzet in WO2
Category=Verzet in WO2 RSS feed
Websites betreffende het verzet gedurende W.O.II. Daarnaast een uitgebreid segment met verzetspoëzie uit Nederland.
Vorige 10 Volgende 10
11 de "23 van Trouw" (nl) [Edit]Verzet in WO2
Na maanden van onderzoek brachten Henk Biersteker en Ben van Kaam, oud-redacteuren van Trouw, en Peter Bak eindelijk het ware verhaal over een van de meest bewogen episodes uit de geschiedenis van het Nederlandse verzet.
12 De Franse Ondergrondse (fr) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.polyinter.com/Professionele website met een educatief karakter die de rol van de Franse ondergrondse in W.O. II onderzoekt.
13 De Witte Roos [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.jlrweb.com/whiteroseDeze professionele website vertelt het verhaal van de Duitse verzetsgroep 'de Witte Roos'. Op deze site het leven van de leden en vrienden van deze groep, de strooibiljetten, en een uitgebreide linkpagina.
14 Februaristaking (nl) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.februaristaking.nl/Website die tot doel heeft de Februaristaking levend te houden. Op de website vindt je info over de herdenking, de Februaristaking, links en een literatuurlijst.
15 Het Zwarte Cahier (nl) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.w8.nl/gregenstrklfs.jpgVerhaal over de moord op mr. De Boer, die in een zwart cahier zou hebben bijgehouden hoe bepaalde Haagse verzetsgroepen zich hadden verrijkt.
16 Kinderen in het verzet (de) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.shoahproject.org/Website met veel informatie over Duitse kinderen in het Derde Rijk. Hun deelname aan het verzet, aan de gevechtshandelingen, de HJ en de diverse jeugdorganisaties in het Derde Rijk worden belicht.
17 Oostenrijkse vrijheidsstrijders (de) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.freiheitskaempfer.at/Website van de sociaaldemocratische bond van verzetsstrijders ten tijde van de de nazitijd in Oostenrijk. De website bevat info over de organisatie, nieuws, een literatuurlijst en een linkpagina.
18 Oranjehotel (nl) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.oranjehotel.orgHerdenkingswebsite van het Oranjehotel met op de site de geschiedenis van de gevangenis, de dodenboeken, informatie over de stichting "Oranjehotel' en de teksten op die gevangenen op de muur van de cel schreven.
19 Verzet in België (nl) [Edit]Verzet in WO2
Uitgebreide artikelenreeks over het verzet in België.
20 Verzet in Italie (de) [Edit]Verzet in WO2
Source http://www.partigiani.de/De website is een uitgebreid overzicht van het Italiaans verzet en bevat de onderdelen, vrouwen in het verzet, ooggetuigenverslagen, oorlogsmisdaden, vervolging, de genocide en een hoofdstuk over de naoorlogse periode.
Vorige 10 Volgende 10